Thursday, September 2, 2010

Dessert oh Dessert

Dessert?

Selalunya dimakan selepas main course, am i right?
but for me anytime pun boleh makan,
especially kalau time stress or period! mmg heaven to the max..!!! (^_^)
I'm not kind of person yang wajib ada dessert selepas makan, but once a while bila datang wahyu dessert ni mulalah mencari apa yang terbayang di fikiran..

Okay, so i nak share few dessert yang i paling suka, dan yang paling best ia mampu memberi kenikmatan yang maksimum! hehehe..




Chocolate Indulgence @ Secret Recipe..
i rasa nie cake paling common and semua orang pasti suka..
Sedap, Murah and Senang (SMS) nak dapat sbb SR is everywhere..


Daim Cake @ Ikea
Hmm, makan cake nie teus jadi speechless..
sbb? S.E.D.A.P!! rasa chocolate crunchy + caramel..
but kalau mengidam Daim Cake kena rajin2'n diri pg Ikea, dan gigih mengharungi jalan jem=)


Tiramisu @ Italiannies
how to describe this cake?
i looikeee sbb dia tak rasa chocolate sangat. just nice=)


Molten Chocolate Cake @ Chili's
wow! this cake super yummy..
100% melt with chocolate,
i prefer share rather than makan sorang2..
hehehehe..
MUST TRY!

Pavlova @ Alexis
this is totally different coz non chocolate based..
more to butter + vanila + fruity..
yang paling best is pavlova sgt crispy and crunchy kat bahagian luar
but soft and moist kat bahagian dalam.. yummy~


so people? how about your dessert? share it with me..

Love,
NN

4 comments:

ucup_mad said...

yummy yummy yumyy...tapi i jenis yang x makan keke sangat..i pening..

gadisBunga said...

hi nazzyra, blogwalking here...

yummy entry. selamat hari raya. :)

Noura said...

Blog Excellent continued progress and success in the

Maryam Fatanah said...

ooooohhhh...yummy nyer...nyam nyam