Wednesday, July 29, 2009

.::Migraine Vs Roti::.

alhamdulillah.. segalanya terjawab! yeah!! i'm so happy!!! semalam sakit kepala sangat2 sampai nak tidur pun susah, today pergi klinik and doktor kata i kena migrain! god!! i tak tahu pun i ada migrain and tak sangka sampai macam tu sakit dia.. haih~ what ever laa.. for me biar kena migrain dari ada tumor or anything yang boleh melarat.. hmmmm...

balik dari klinik, i drop by rumah Ferman.. cuba teka i buat apa??


????

????

????

????

tak tahu??

cuba la teka please!!

hmmmmmmmmmm..

give up??

okey2, i belajar wat roti =p actually tengok jer lebeh!! hahaha.. kira buat obsevation dulu laa.. *wink*

for your information, Ferman kawan baik i since dari sekolah dulu.. dia sangat pandai buat pastry, bread and cake!! yummy!! kata pun tu bidang dia, sure la dia pandai.. after SPM, dia sambung belajar kat Taylor's College then lepas tu dia terus dapat offer keje dekat Grand Hyatt Dubai for 3 years!! wow! sangat mengkagumkan.. suppose after habis kat Dubai dia dapat sambung 2 tahun kat Australia, but sebab ada teknikal problem so dia stay la kat Malaysia, bila dah duduk kat Malysia tak tahu nak buat apa, dia pun running business sendiri and buat roti, kek + pastri.. yummy!!!

tadi sempat la i tengok cara2 nak buat roti.. i kalau masak lauk pauk, buat cookies and kuih yang simple2 i suka laa, kalau nak buat roti ni macam fail jer lagi.. hahaha..

so, ada few gamba yang sempat i tangkap tadi (step pertama missing sbb busy buat adunan).. recipe?? bdw, nak bg recipe mcm complicated la bahan2 dia.. kena menuntut lagi baru i share okey!!

To Ferman: thanks for the day!! happy sangat main tepung.. heeeeee=p









Adiamo yang telah siap bakar.. roti nie boleh makan dengan chicken slice, tuna or egg mayo.. ala2 Subway laa..

******************












the end!!


p/s: Man!! tak sabar nak tunggu Oreo Cheesecake!! yummy!! cepat la buat!!!

lepas buat roti ngan ferman, migraine i pun hilang.. hebat kan?? heeee=p


4 comments:

ayien.. said...

best nye jadi cam kawan u..
i pon ske masak, tp tak terer sgt..
nak roti sket..
hihihihi
;]

.::Nazzyra Love::. said...

ayien!!

ala, u suka masak pun dah kira okey..
huhuhu..
next i blaja wat cheesecake oreo..
nanti i tunjuk gamba..
nak bg rasa tu ntah zaman bila la kan??
hahahaha..

Republique said...

Thanks Naz for your support.Please bring your friends to our small&humble RepubliqueRoti gerai @ Bukit indah.Lagi ramai lagi beshh!!

Xsanz ~ said...

omaicake!!