Monday, May 18, 2009

.::Perempuan Lawa Vs Perempuan Tak Lawa::.

Kalau perempuan lawa pendiam
Lelaki akan cakap:: woow, ciri-ciri isteri idaman…

kalau perempuan tak lawa pendiam
Lelaki akan cakap: eh tak reti komunikasi betul…

kalau perempuan lawa berbuat jahat
Lelaki akan kata: mesti ada krisis dalaman nih…kesian

kalau perempuan tak lawa berbuat jahat
Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, perangai pulak hodoh…

kalau perempuan lawa menolong Lelaki
Lelaki akan cakap: heroin sejati….

kalau perempuan tak lawa menolong Lelaki
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le tu…

kalau perempuan lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: ok gak la, dia la kot..

kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki hensem
Lelaki akan kata: kesian..mesti kena bomoh lelaki tuh!

kalau perempuan lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat tu…..

kalau perempuan tak lawa ditinggal kekasih
Lelaki akan kata:…patut pun kena reject…

kalau perempuan lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang

kalau perempuan tak lawa penyayang binatang
Lelaki akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi.. .

kalau perempuan lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: ntah dato’ mana bela nih….

kalau perempuan tak lawa bawa BMW
Lelaki akan cakap: mesti anak org kaya nih…

kalau perempuan lawa tak mau bergambar
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar

kalau perempuan tak lawa tak mau bergambar
Lelaki akan kata: sedar pun diri…

kalau perempuan lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: caring sungguh….

kalau perempuan tak lawa menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le tu….

kalau perempuan lawa bersedih hati
Lelaki akan cakap: dont worry..i will make u happy forever

kalau perempuan tak lawa bersedih hati
Lelaki akan kata: sikit2 nak nangis!! mengada2…

kalau perempuan lawa masak
Lelaki akan kata: dah la lawa, pandai masak pulak tu….

kalau perempuan tak lawa masak
Lelaki akan cakap: ntah sedap ke tak????

kalau perempuan lawa main2 miss call
Lelaki akan kata: takpe…

kalau perempuan tak lawa main2 miss call
Lelaki akan cakap: ko ni takde keja lain ke… sibuk ni tau..

kalau perempuan lawa hantar2 email
Lelaki akan kata: sukenya….

kalau perempuan tak lawa hantar2 email
Lelaki akan cakap: balik2 email dia…boring


*****************************

4 comments:

mIsSy NiTa said...

hihihi sedeynye jd pompuan xlawa.. hihih.. kejam giler laki tuh.. hahaha.. die budget die bgs

Sarah said...

alah... dia ingat dia hensem ke nk girl lawa2. ada orang nk kat dia pun da kira bagus. huh.

but, seriously. funny article, nazz!

.::Nazzyra Love::. said...

nita!!
mmg sedey pown..
tu la reality nk wat camner kan??
haih~

.::Nazzyra Love::. said...

sarah..
thanx sbb sudie baca..
saje jer..
mengisi masa lapang..