Saturday, April 11, 2009

.::Sista Forever (Part 1)::.

hai everyone!!

today i nk story about my besties!!! i really2 mish them sooo much!!! knowing them in my life such a greatest thing.. juz nk u guys tau sape yg sentiasa ada kat sisi insan yang bernama nazira nawawi..heee... enjoy!!!


nie lah insan yang paling aku syg!!! reason?? sbb kitaorg knal since umur 7 tahun, bayangkan lah da almost 15years kitaorg knal, and both of us da mcm sista.. nama dia ZARA, full name zara irinah rebecca mohd razi.. dulu she is my neighbour, kitaorg g skolah sama2, main basikal, jalan2 n suka pg kdai bli ice cream n chochlate.. hahaha.. dulu afta balik skolah lpk umah dia sbb my parents keje, so kira mummy dia la yg byk jga aku.. masak, guide kitaorg wat homework n bla2.. mummy from scotland while daddy kat sgamat johor jer.. zara skarang study kat KDU damansara n amik hotel management.. now dia kat bali, holiday!!!! omg.. best gle kan?? diz sunday u balik make sure bawa ole-ole k.. hahaha.. zara ada kakak, nama dia zita, kitaorg geng la konon n slalu sakat zita, tp zita garang gle kot!! hahaha.. beza setahun je okey, so kitaorg x takut laa.. hurm, masa aku form 1 zara pindah damansara, sedey gle kot!!! since dat day kitaorg hari2 tulis surat.. ye la, masa tu mana ada mail , hp.. so tulis la surat, pastu wek'n mesti dia dtg ampang lpk.. hurm, gadoh?? kitaorg xpnah gadoh tau, n both of us tau rahsia masing2.. dalam hidup aku, dia nie da mcm diary aku laa, sume benda dia tau.. sama lah mcm aku.. hehehe.. kitaorg bab2 backup each other nie mmg hebat laa, especially kalo nk g dating dulu, konon kuar sama2 padahal sampi klcc wah, dah cam org asing jumpa bf.. hahahaha.. kalo bab sacrify nie x pyh cakap la, aku rasa susah dah nk jumpa kawan mcm nie.. bersyukur sgt2.. to zara, i love u sooo much, ingat semua impian kita tau.. mish u.. pst>> aku nk upload gamba kita time kecik2 dulu, tp scanner plak rosak.. huh!! kalo x mesti best sbb boley tgk rambut asal ko!! wawawawa..



hurm, nie plak kawan yg aku knal da almost 4 tahun since diploma.. kitaorg pown da cam sista jugak.. mana x, katapown roomate..hehehehe.. kiri skali nama dia JULIEA @ MAZJULIANA MAZLAN, dia nie from NS, but slalu dtg ampang coz rumah uncle dia kat kramat.. nama samaran dia konon2 MJ la, gle gewdiks!! hahaha.. apa yg best pasl dia?? byk la, kitaorg share minat yg sama, dr taste pilih baju, warna sampailah ke barang2 peribadi..hahahah... tp stail dia nie seksi skit + sempoi.. aku ngan dia nie kalo dapat borak, 7 hari 7 malam pown x tentu abis, slalu dia nie la jam loceng aku!! huhuhu.. apa lagi ek?? gadoh?? pnah la, sedey gle masa tu.. mana x sebulan x tegur, sbb??? kitaorg pown x tahu.. duduk satu bilik tp tba2 cm org asing.. pdahal masa tu aku rinduuuuuuuu gle dia.. kitaorg rapat sampi nk bli nasi campur pown dah tau byk mana, lauk apa nk amik, suka minum apa n mcm2 laa.. atlast satu malam tu aku pnah mimpi kan dia, sedey gle masa tu.. bangun tdow aku pndang muka dia tp cm cover2 la xnk nampak yang aku rindu dia.. hahahaha.. slalu kalo balik klas aku bli mkn tgh hari, siap ltk atas meja pastu dia makn.. dia nie seorang sahabat yang setia laa.. untung aku knal dia.. satu hari pas sebulan x tegur, aku tgh tdow pastu dia kejut aku, aku bangun pastu dia tros hug aku n nangis.. aku pown nangis gak laa.. we say sorry!!! yg paling funny kitaorg x tahu asal kitaorg gaduh cuma dia trasa cam hilang aku since aku baru couple ngan naim.. omg!! sweeeetttnyaaa.. since dat day kitaorg jadi rapat sampai skarang.. next is AINOR, gurls yg kat tgh2, dia nie pown one of my sista yg best.. dia nie manja skit, tp dia seorang pendengar yang setia.. ainor nie plak jenis yg backup membe gle2, kalo org tu musuh aku, org tu gak la musuh dia.. hahaha.. cayalah!!! aku xpnah gaduh ngan ainor, tp minah nie la tukang pujuk time aku ngan juliea gaduh.. kesian dia..hee.. kenangan paling sedey masa ainor patah kaki sampai kna extent setahun.. aku la org yang turun naik kolej settlekan hal dia.. hurm, balik kelas mesti pergi tgk dia, sbb aku xnk dia sedey.. waktu dip dulu kitaorg bertiga rapat gle la, kehulu hilir sama2.. gosip2, n byk la kenangan bersama.. antara 3 org, aku nie mcm kakak skit, suka bg advice mana yg patut.. kalo waktu free kitaorg suka lpk putrajaya, jalan2 habiskan minyak kreta, shopping n byk laa.. kitaorg pown suka wat pelaburan kat shoping complex..hahaha.. ainor nie boley blanja sampi bankrup, tp aku ngan juliea still ingat masa dpn laa.. hahaha.. dulu time dip kita org bertiga single dari 1st sem sampi la sem 5.. masa sem 6 tiga-tiga da start nk ada bf.. kitaorg bertiga x couple since kecewa 1st love.. sweet kan?? then aku start knal naim, juliea start knal adhi and ainor start knal ejam.. tp b4 bf yg btol2 ada jer scandle.. hahahaha.. so to juliea, take care tau, sedey sbb ko da balik ns tp x per pasnie kita jumpa lagi k, to ainor hope so ainor dapat tukar kat s.a n gudbye segamat.. hohohoho.. love u babes!!


hurm, nama gurls kat sebelah aku nie DAYANA AMIRAH, skarang kat Unisel S.A wat Bio Chem Engineering.. aku knal dia since form 2, masa tu kat khursus pengawas sekolah.. cm ner boley ngam ek?? sbb dia nie suka colour fav ngan aku, dulu beg skolah, pensil box, botol air sume sama tau.. katapon bestfren.. aku plak slalu duty ngan dia so cm rapat gle.. dayana nie plak mcm kakak aku, kalo b4 nie asyik aku jer jadi kakak but now dia lah kakak aku, menasihat, mengkritik segala-galanya dia.. aku pnah gak merajuk ngan dia.. tp dia pandai pujuk beb!! memang best laa.. byk rahsia, suka suka aku kongsi dengan dia.. rumah dia pown ibarat umah kedua aku laa.. heeee.. skarang nie dia baru putus cinta, pity her but dia da jumpa cinta baru!! hahaha.. mmg express gle, but best man win kan?? u deserve my dear.. hope ko ngan hanafi kekal sampai jinjang pelamin.. xmo sedey2 k, i'm here 4 u..



sista seterusnya ialah HUDA, gadis ayu yg duduk sebelah aku.. hurm, tgk jer ayu tp garang gle beb!! dia penolong pengawas sekolah, apa yg aku suka pasal huda?? dia sgt pandai masak esp western!! omg, huda i miss ur sandwich, makaroni n spagetti.. nanti masak lagi okey!!! hurm, credits to her sbb pandai gak masak lauk pauk nie.. bab2 modified recepi nie bg jer kat dia.. mmg A laa.. untung sape dapat dia.. hehehe.. huda skarang study kat UIA, amik economic.. gadis yg kat tgh2 tu plak nama dia FAZILA, now study kat usm amik chemical, minah nie plak asyik tersadai kat penang tu jer.. dr mrsm till degree asyik kat sana jer.. hurm, fazila nie plak pengkritik yang hebat la, nampak jer diam, skali bukak mulut amik ko.. sepedih kimia dia bg.. hahahaha.. tepi skali nie nama dia ASILAH dulu aku pggl dia AC, wah melekat nama tu sampi skarang.. minah nie plak kurus gle!! tp makan x pnah cukup.. asyik nk makan jer keje tp x gemuk2, gle best jadi dia nie.. masa gamba nie DAYANA and DAYAH xdapat join sbb ada hal.. aku knal huda, ac, fazila n dayah dari sekolah rendah lagi.. kalo x silap darjah 5.. masa tu masing2 pengawas skolah sampilah sekolah menengah.. gle best kan?? huda n ac jodoh panjang gle.. dari sekolah rendah, till sekolah menengan sampi la kat UIA asyik bersama jer.. wah!!! bestnyaaa.. kitaorg dulu ada colour masing2 tau, aku n dayana colour baby blue, huda pink, ac purple while fazilah n dayah universal..hahaha.. mish u guys.. cuti nanti jumpa k.. mwah2..



gurls nie, nama dia SHEERA, now amik law kat UIA, hurm.. dia nie kelakar nk mati, best gle lpk ngan dia, sbb dia akan buat u guys ketawa jer.. kalo bab2 gosip nie lagi la meletup xpyh ckp.. time cuti kitaorg suka abiskan masa lpk gym kat FF KLCC, then bowsan g jalan2 kat KLCC, kat gym hobbie kitaorg cuci mata.. wah!! mmg bersih r mata aku ngan dia.. huhuhu.. sheera nie plak susah fall in love, kalo dia suka someone tu mesti ada jer yg xkna, n xpah jadi.. tp xper, aku tau oneday dia akan jumpa gak jejaka idaman dia, yg plaing x boley Bla nk chinese look!! aioooyhhh, muka apek x mandy tu gak yg ko gilakan..hahaha.. wuteva!! mish u lots.. mwahx!!!



JULIMASANUM a.k.a JULIE, aku knal minah nie since darjah 6, masa tu dia baru transfer from malaka, dia dudk sebelah aku.. sbb aku nie terlalu ramah dia terus jadi kawan aku till sekarang.. hurm, now dia tanam anggur kat umah, then memperkembangkan bakat dalam membuat cupcakes!! serius sedap, bukan puji sbb kawan tp mmg betol pown.. hurm, aku suka lpk ngan minah nie, jiwa tenang gak la.. dulu kitaorg slalu g joging ptang2, n main netball.. fyi, julie nie olahragawati sekolah, setakat kna kejar anjing tu xder hal la nk cabut.. huhuhu.. skarang dia tgh tggu green light utk pg indon sambung study.. aku pown xpaham asal dalam byk2 negara indon gak yg dia pilih.. hahaha.. dari aku sekolah ramai gle minat dia, tp syg dia da ada bf da masa tu.. pastu tuka dalam 2 bf now kekal dgn jony.. to jony: jga julie elok2, n syg dia mcm mana dia syg ko.. aku doa korang happy owez!! wink~



nie HAJAR, perempuan yg aku knal since form 4, nape aku knal dia??
sbb dia nie slalu wat hal gak la kat skolah.. aiooyhh!! tp atlast jd kawan baik aku.. hahahaha... hajar nie agak hot la, tp x pnas mana.. heheh.. dia nie sempoi gle, n suka buat apa jer yg dia suka, g mati la apa org nk cakap.. hidup minah nie best gle, apa dia nk mesti dia dapat.. dia independent sgt2, sbb mak dia kerja kat australia, so dia tggl ngan adik n ayah dia.. dia sgt hebat dlm hal kikis2 nie tp tu dulu, now she changed a lots sbb atlast dia x dump laki da.. sbb da jumpa yg btol2.. nama dia jehan.. dorang sgt sweet couple.. kdg2 jealos la tgk dorang nie.. mana taknya slalu jer berkepit.. hurm.. to hajar: ble mau lpk?? xsabar nk gaduh ngan ko.. hahaha..





nursing gurls!!! hurm, nie SHIDAH n RINA.. my classmate since form 3.. then jd la kawan baik.. shidah nie anak Richie Rachman.. tp dia x involve sgt dlm dunia2 seni nie, dia more into keje2 amal.. hahaha.. lps SPM, shidah n rina nekaD masuk mahsa then jd nurse.. bangga gle ngan dorang nie.. Rina nie plak jgn lawan la knowledge dia, sbb all the time dia suka membaca tp bukan nerd okey!! ckp jer menteri seluruh dunia, ekonomi, crisis, history, gosip n bla..bla.. sume dia tau.. mmg tercengang la kalo dgr dia cakap.. proud of u dear.. to korang, teruskan usaha murni.. insyaallah korang boley berjaya.. xsemua org boleh jd nurse tau, termasuk la aku.. hehehe.. love yaa..

so i think i should stop here.. thanx gurls sbb owez be with me.. hehehe.. pada sape yg x masuk entry nie so sorry, later on i will update k.. byk sgt nk stowie bout korang.. nie pown suddenly teringat afta tgk photo album ptg td.. ingat nk scan gamba time skolah but scanner plak rosak.. kalo x lagi syahdu la tgk gamba lama.. xper2, nanti da baik scanner i will upload the photo k..

*Promise*

utk korang yg kat luar tu, hargai kawan korang.. zaman sekarang nie kawan ketawa mmg byk, tp nk cari kawan yg menangis, susah, senang, jujur dan memahami mmg susah.. atleast aku ada kawan yang boley diharapkan.. so aku harap korang pown sama k.. hargailah kawan selagi masih ada, kerana kawan yang baik akan sentiasa bersama kita..



wink..wink..

-nazzyra love-

4 comments:

encik aidil banting said...

asal aku xde dlm senarai..sedeynye!

Xsanz ~ said...

lul die letak yg gurl aje aa...
xkn nk letak lelaki kot?? :P

.::Nazzyra Love::. said...

aiiooyhh..

kata pown sista..
ko sista ker huh??
wawawawa..

-nazzyra love-

prInCess aIeYda said...

naz...asal im not in ur list..sedey!!nyway wat a sweet frenz u av',nyway u're ryt kawan tym suka2 sng nak cr,,,tp kawan tym kiter susah sgt susah nak cr...huhuhu..lurf ya